Referenties


Twee weken geleden is het dan toch gelukt, ik ben in een keer geslaagd voor mijn praktijkexamen! Ik vond de lessen heel prettig en Rik was altijd in voor een praatje over van alles en nog wat. Dat zorgde voor een relaxte sfeer in de auto en dat vond ik persoonlijk heel erg fijn. Ook Rik’s eindeloze geduld stel ik zeer op prijs, als er iets mis ging was dat gewoon een leermoment en namen we dat mee bij de volgende rit. Daarnaast zat er een duidelijke opbouw in de lessen en de weg naar het examen toe was ook helemaal uitgestippeld voor mijn gevoel.
Rik, bedankt dat je me hier doorheen hebt gesleept en me zelfvertrouwen hebt gegeven om de weg op te gaan!
Groetjes, 
NoahWat een prettige ervaring om rijles te hebben bij Rik. Ik ging met een zeer aanwezige angst de auto in, waardoor ik wat meer lessen nodig had. Corona kwam ook tussendoor en Rik heeft mij daardoor 2/2,5 jaar altijd vrolijk en vol energie les gegeven. Op de momenten dat ik moeite had of mijn moed verloor, zag Rik dit aan mij waardoor wij er samen aan konden werken. Hij denkt heel fijn mee met de leerling, en kijkt ook goed naar wat passend en mogelijk is per persoon.
 
Het fijne aan de lessen is dat er 1,5 uur aandacht voor één leerling is; je haalt geen mensen op en brengt ook niemand naar huis tijdens de les. 
 
Toen er een lange wachtrij was bij het CBR hebben wij in overleg een pauze genomen in de lessen, om niet onnodig veel lessen (en kosten) te hebben. 
 
Ik ben in 1x geslaagd, iets wat ik aan het begin nooit had durven hopen. Rijschool Rik zal ik zeker aanbevelen. Rik, bedankt!
 
Groetjes Ravi

 Hallo Rik,
 
Wat fantastisch dat onze dochter vanochtend geslaagd is!! 
We hebben elkaar na afloop niet meer gezien, maar wij willen je natuurlijk nog hardstikke bedanken voor de goede en fijne rijlessen. Het was een traject met de nodige Corona-onderbrekingen, dat was voor jou ook steeds weer aanpassen en schuiven. En wat is het dan super dat ze in één keer slaagt.
 
Nogmaals dank voor alles. We wensen je alle goeds voor de toekomst!
 
Hartelijke groet,

 
Dankzij (Rijschool) Rik hebben onze drie kinderen het felbegeerde rijbewijs op zak. Met een persoonlijke, vriendelijke en geduldige manier van lesgeven geeft Rik z’n leerlingen het benodigde vertrouwen en plezier om achter het stuur te gaan zitten. Rik laat je pas opgaan voor het rij-examen als hij ervan overtuigd is dat je een verantwoorde auto-verkeersdeelnemer bent. Dat vinden en vonden wij een geruststellende gedachte. Kortom: Rijschool Rik kunnen wij aanbevelen.
 

 
Bij een andere rijschool begonnen maar uiteindelijk de keuze gemaakt om bij Rik te gaan lessen en hier geen moment spijt van gehad! Heel fijn dat er 1,5 uur alleen aandacht is voor jou omdat je niemand hoeft op te halen en niemand hoeft weg te brengen. Buiten het goed leren autorijden is er altijd ruimte voor een praatje en een grapje. Toen het praktijkexamen eraan kwam was het nog even spannend maar uiteindelijk in 1x geslaagd! Dankjewel Rik voor alle leuke lessen!!‘

Groet, 

Rianne
 


 

Ik kijk terug op heel leuke en fijne lessen van Rik. De lessen werden in kleine stapjes opgebouwd waarmee het rijden rustig werd aangeleerd. Rik had veel geduld om situaties zo vaak als nodig uit te leggen en hij had een zesde zintuig waarmee hij altijd wist wanneer het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Zijn leerzame uitspraken zal ik niet vergeten en elke keer als ik daar langs kom word ik daar aan herinnerd. Ik heb goede herinneringen aan de altijd gezellige lessen!
Dankjewel Rik!
Pauline
 
Onze dochter heeft steeds met plezier de rijlessen bij Rik gevolgd. Rik heeft haar op een prettige, geduldige manier het vertrouwen gegeven om zich rustig en zeker in het verkeer te kunnen begeven. Als ouders werden wij op gezette tijden geïnformeerd over de voortgang. Het maken van afspraken was nooit moeilijk en Rik was daarin steeds flexibel.
Rik, dank voor de fijne rijopleiding die je Pauline hebt gegeven.
Tineke (moeder van Pauline)


 
Ik kijk vrolijk en heel tevreden terug op mijn rijlessen bij Rik. De sfeer was altijd gezellig en gemakkelijk, met ruimte voor grapjes en goede gesprekken over wat dan ook.

Ik heb me geen moment onveilig gevoeld in de auto, daar ben ik heel dankbaar voor. Ik had nooit het gevoel dat ik iets moest doen waarvoor ik nog niet klaar was. Rik heeft goeie voelsprieten: hij weet precies wanneer hij je een extra duwtje moet geven, omdat hij weet dat je het kunt, en wanneer hij je op je gemak moet stellen. Dat was voor mij ontzettend waardevol!

 

In de voorbereiding op het examen was hij helder en nauwkeurig, zonder me onnodig zenuwachtig te maken. Als dat toch gebeurde, wist hij dat altijd te doorbreken met een grapje.

Mijn rijbewijs heb ik in één keer en met vol vertrouwen gehaald. Tijdens mijn eerste keren alleen op de weg hoorde ik nog af en toe de echo van een van zijn uitspraken in mijn hoofd: 'en dan ben ik hier altijd even nieuwsgierig naar hoe het in die zijstraat zit...'

 

 

Het was een feestje om bij jou te leren rijden. Dankjewel Rik!

 

 

Liefs,

Fenna


Eerst bij een andere rijschool begonnen en uiteindelijk toch geswitcht naar Rik waar ik zeker geen spijt van heb gekregen! Naast het serieus leren autorijden was er ook genoeg tijd voor gezelligheid en leuke gesprekken. Toen het praktijkexamen eraan kwam wist Rik me echt nog te pushen en het beste eruit te halen. En jawel, in 1x geslaagd! Ga nu vol vertrouwen de weg op.
Dankjewel!
Kimber
In één keer geslaagd!
 
Door de goede en leuke lessen van Rik heb ik in één keer mijn praktijkexamen weten te halen. De rijles was altijd leerzaam en leuk bovendien. Rik zorgt voor een relaxte en goede sfeer in de auto, zonder dat de leerzaamheid van de lessen daaronder te lijden heeft. Bovendien verliep de planning en de communicatie altijd vlekkeloos. Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze voor Rijschool Rik.
 
 
Nogmaals bedankt, Rik!
 
Merlijn NeuteboomBeste Rik,
 
3 op een rij, allemaal in 1 keer geslaagd! Wat een geweldig resultaat!
3 van onze kinderen hebben van jou op een heel prettige manier een degelijke rij-opleiding gehad.
Met een gerust hart kunnen ze gaan deelnemen aan het drukke verkeer.
Dank hiervoor!
 
Groet, Antoinette Thunnissen


Beste Rik,

Heel erg bedankt voor de goede rijlessen! Mede dankzij jou in een keer geslaagd! 
Ik vond het heel erg fijn dat ik veel vragen kon stellen. Ook vond ik het handig dat je een dag voor iedere rijles een berichtje stuurde met de tijd en datum van de volgende rijles. 
De routes die ik moest rijden waren ook heel erg nuttig, omdat je daar vrijwel iedere situatie van auto-rijden behandelt. 
Ik zou je zeker aanraden! 
 
Groetjes, Leonie ThunnissenIk heb meer lessen nodig gehad dan ik in de eerste instantie verwachtte, wat me af en toe frustreerde. Rik wist me met humor en duidelijkheid te motiveren om door te zetten. Hij kan mensen goed inschatten en waar hij bij een ander voor een zachtere aanpak zou gaan, voerde hij bij mij op een positieve manier de druk op. En met resultaat: ik ben in één keer geslaagd! 

Zijn uitleg is duidelijk, en het uittekenen van situaties (en het nabespreken ervan) helpt om het verkeer beter te begrijpen. Daarnaast is hij voor studenten/werkenden erg flexibel qua tijden. 

Rik, ontzettend bedankt! Ik ga met vertrouwen de weg op. 

Maxime 
 Autorijden is geen gemakkelijke opgave voor een perfectionist. Tijdens mijn eerste les was ik dan ook ontzettend zenuwachtig: ik vond autorijden zo spannend! Rik doorbrak die spanning door me gerust te stellen, aanwijzingen te geven en grapjes te maken. Hoe zenuwachtig ik die eerste les ook was, het was direct duidelijk dat ik bij Rijschool Rik op mijn gemak in de auto zat. Ik ben dan ook in een keer geslaagd!
 
De positieve insteek tijdens de lessen vond ik erg fijn. Uiteraard ging er soms wel eens iets mis tijdens het rijden, maar die situaties werden besproken en als leermoment gezien. Rik communiceert duidelijk, bouwt de lessen goed op en motiveerde me als mijn perfectionisme weer eens de kop op stak. Ook erg fijn: Rik is altijd op tijd. Tot slot vond ik de opgewekte sfeer in de auto leuk; Rik is makkelijk in de omgang en in voor een grapje.
 
Rik, bedankt voor de fijne en gezellige lessen!

DemelzaDag Rik,
 
hartelijk dank voor de prettige wijze waarop je Wouter rijles hebt gegeven.
Wouter is blij met jou als instructeur, betrokken, positief.
En wij ook (fijn dat hij in 1 keer is geslaagd ;-) ).
 
Chapeau en nogmaals dank.
  
Met vriendelijke groet,
 
Rens Jansen.


Beste Rik,
 
Femke is heel blij met haar rijbewijs. Je hebt haar goed leren rijden. Ze rijdt redelijk veel (met ons) en dat gaat prima! Ze rijdt super keurig. Ze heeft ook al in de BMW gereden; vond ze eng, maar ook dat was na 10 seconden voorbij.  Ook jij veel dank voor de samenwerking. 

Groet/Best regards 
Gerrit den HartogBeste Rik,
mede namens Heleen en Koen dank ik je hartelijk voor de goede rijopleiding die je aan Koen hebt gegeven. Jouw toewijding en degelijke aanpak heeft het mogelijk gemaakt dat Koen in een keer slaagde voor het examen.
Met vriendelijke groet,
Ko RoelofsBeste Rik,
 
Hartelijk bedankt voor de autorijlessen die ik bij u gevolgd heb, je leert op een rustige duidelijke maar zeker ook leuke manier auto rijden bij Rik, wat veel vertrouwen schept op weg naar je rijbewijs.
Dankzij de spontane manier van les geven van Rik heb ik in een keer me rijbewijs gehaald in een mum van tijd!
Nogmaals bedankt voor alle aandacht die u mij gegeven hebt om mijn rijbewijs te halen en tot over een paar jaar bij mijn broertje!
 
Met vriendelijke groet,
 
Bas van ZadelhoffBeste Rik,

Met maar liefst 21 lessen ben ik in een keer geslaagd!! In vond het altijd heel gezellig in de auto en voelde mij erg op mijn gemak. Je was altijd heel duidelijk en de opbouw van de lessen was erg fijn.
Heel erg bedank voor alles en ik kom snel een flesje wijn brengen, met de auto uiteraard!

Groetjes Heleen MemelinkBij Rik leer je veilig en vlot autorijden. Doordat de les anderhalf tot 2 uur duurt leer je om langer geconcentreerd te rijden. De eerste lessen vonden plaats op de Posbank, wat een prachtige omgeving is. Rik laat je niet de hele tijd rijden in het examengebied, zodat je daar op het juiste moment scherp bent. Het is gezellig maar je kunt ook voor een goed gesprek bij Rik terecht.
Kortom; Rij bij Rik!

Hartelijke groet, ChristyMijn rijbewijs halen was een lange weg, 2 rijscholen gehad, waarvan Rik mij weer stukje bij beetje motiveerde om verder te gaan.
Ik zag er altijd tegenop om te rijden, maar jij maakte dat ik op mijn gemak in de auto zat en gaf door tips en tops aan wat, beter kon, maar vooral ook wat goed ging, zodat ik alles goed duidelijk werd. Vooral de situaties die jij altijd uittekende, (waarvan ik ze meestal alweer vergeten was),gaven een erg goed beeld.
Het was altijd gezellig in de auto en je kon een grapje zeker wel waarderen, zo gaat anderhalf uur toch wel sneller dan je denkt.
Jij hebt mij er super goed doorheen gesleept en er voor gezorgd dat ik met zelfvertrouwen de weg op kan.
Heel erg bedank, je bent een topper!!
Liefs, DemiDag Rik,
 
Namens mij en mijn ouders wil ik je bedanken voor alle leerzame rijlessen. Dankzij je duidelijke uitleg, goede lesopbouw en de prettige wijze van lesgeven ben ik in één keer geslaagd. Ik voelde mij meteen op mijn gemak vanaf de eerste rijles bij jou in de auto. Ook was het altijd gezellig. Ook het feit dat je flexibel was met het afspreken van lessen vond ik erg fijn. Uiteindelijk ben ik zelfverzekerd en goed voorberijd het examen in gegaan, waarna ik deze heb gehaald.
Nogmaals bedankt voor de goede rijopleiding!
 
Met vriendelijke groet,
 
Jasper van de PolHoera ik ben geslaagd 52 jaar, een oude eigenwijze man die kan je geen nieuwe dingen meer leren is de algemene teneur. Nee hoor niet waar. Bij rijschool Rik die leert je dat hoewel je de aard van het beestje niet kan veranderen en ook al zit aan het plafond van je mogelijk heden, er toch ruimte is en dan merk je het schakelen gaat soepeler remmen geleidelijker en de spiegels je vriendjes. Binnen buiten naast zo gaat het dan in je hoofd. De routes gereden, aanvraag gedaan en dan geslaagd!!!!πŸš—πŸš˜πŸš™πŸš•πŸš–πŸš™πŸš™πŸš™πŸš˜πŸš˜πŸš˜πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸŽ“πŸŽ“πŸŽ“πŸŽ“πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‚πŸŽ‚=

Frank Rijnbergen


Namens mij en mijn ouders wil ik je hartelijk bedanken voor de goede lessen.
De rustige en duidelijke manier van lesgeven was erg fijn en heel leerzaam.
Ook was het erg fijn dat je altijd op tijd wist te komen.
Op negatieve punten kan ik niet komen, deze rijschool is zeker een aanrader.
 
Met vriendelijke groet, Tom ArentsenBeste Rik,
 
Het rijbewijs is binnen, en de eerste 200 kilometers zijn gereden! Hartelijk bedankt voor de gezellige en duidelijke rijlessen. Het was erg fijn dat je flexibel was met de tijden voor de lessen, waardoor ik ze goed  met school kon combineren.   Ik ga rijschool Rik zeker bij vrienden aanraden.  Nu op naar dat rijbewijs met Femke!
 
Groetjes,
 
Maarten den HartogBeste Rik,
 
Carmen heeft afgelopen vrijdag haar rijbewijs opgehaald en meteen zo’n 45 kilometer gereden met mij ernaast. Ze rijdt keurig!
Gisteren heeft ze met opa en oma zo’n 57 kilometer gereden (langs kanaal, Brummen, Zutphen, Steenderen, Doesburg etc.). Zelfs opa gaf haar complimenten!
 
Dat wilde ik toch nog even doorgeven...
Zij heeft een goede instructeur gehad!
 
Groetjes,
Danielle MessingBeste Rik,
 
Bedankt voor alle leerzame rijlessen! Dankzij je geduld, je enthousiasme, je kennis en liefde voor het vak, ben ik een trotse eigenaar van mijn rijbewijs! Vanaf de eerste rijles voelde ik me op mijn gemak en was het altijd heel gezellig. Je was altijd soepel met afspraken maken en hebt in ongeveer 10 maanden geen 1 keer afgezegd. Standaard elke week smste ik je 1 dag van te voren of je me ergens anders kon ophalen/afzetten en dat was keer op keer geen probleem! Je gaf op een manier les dat ik zelfverzekerd en voorbereid mijn praktijkexamen inging. Hiervoor wil ik je nogmaals bedanken! 
 
Natasha TombengBeste Rik,

Mede door de duidelijke lesopbouw en de duidelijke afspraken van de lessen
ben ik in een keer geslaagd. Je kwam je afspraken altijd na en gaf duidelijk
aanwijzingen. Vooral de structuur vond ik erg prettig rijden, in stappen
bouw je het helemaal op en heb je uiteindelijk een hele goede basis.
Nogmaals erg bedankt voor de goede lessen! 

Met vriendelijke groet,

Max van Dijk.Hoi Rik,
 
Namens mij en mijn ouders wil ik je hartelijk bedanken voor alle rijlessen. Door je duidelijke uitleg en goede lesopbouw ben ik in één keer geslaagd. Het was altijd gezellig in de auto en je was erg flexibel bij het afspreken van een volgende lestijd/datum. Nogmaals veel dank voor de goede opleiding!
 
Het beste!
Wouter JansenIk vond de manier van lessen heel fijn bij Rik, kreeg veel aandacht en kon veel tijd besteden aan de dingen die ik lastig vond. Ook was er een gezellige sfeer!
Ik kom binnenkort een keer langsrijden, en een fijne vakantie!
Groetjes,
Vera WolvekampVia facebook en internet ben ik terecht gekomen biij rijschool Rik.
Na een proefles was het me al snel duidelik dat dit een goede rijschool voor mij was. De Rijlessen zijn persoonlijk en door de methode met het boek waar alle aspecten van het rijden in staan, weet je voor de rijles al begint wat je moet doen bij bijv. fileparkeren. Daardoor ben je al voorbereid en dat heb ik als zeer prettig ervaren. Ook kreeg je tijdens de lessen veel feedback en weet je waar je aan toe bent.
Nogmaals heel erg bedankt voor alle rijlessen en tips!

Groetjes Muriël Beste Rik,
 
Allereerst bedankt voor de leerzame en gezellige rijlessen. Door jou heldere manier van uitleggen en en het geven van nuttige tips, is het mij gelukt om mijn rijbewijs te halen. Ook vond ik het prettig dat je flexibel was in het plannen van de lessen, waardoor ik deze prima kon combineren met mijn werk en studie. Het op een goede manier opbouwen van de rijvaardigheden heeft ervoor gezorgd dat ik met vertrouwen mijn rijexamen in ging, iets wat ik eerder niet voor mogelijk had gehouden. Ik heb ondertussen mijn rijbewijs alweer 3 maanden op zak, waarvoor dank!
 
Groeten FrankBeste Rik,

De dag dat ik 16,5 werd had mijn vader mijn eerste rijles geregeld. Ik had nog nooit in een auto gereden en de auto starten was al lastig haha. Maar gelukkig had jij veel geduld en mijn rijprestaties verberterde veel sneller dan ik had gedacht. Het was altijd gezellig tijdens de rijlessen waardoor ik me snel op mijn gemak voelde. Ik vond het fijn dat je erg flexibel was en ik bijvoorbeeld in mijn tussenuren kon lessen. Ook vond ik het boek waarin jij al mijn voorderingen bijhield erg handig, zo kon ik altijd nog even terugkijken waar ik de volgende keer op moest letten. Dankzij jou heb ik in 1x mijn rijbewijs gehaald!

Groetjes suzanFijne lessen, altijd op tijd, altijd vrolijke Rik, wat wil je nog meer :-) Niks dus.

Roos BeinemaBedankt voor de goede lessen Rik

Sonja StreutkerRik, top les gegeven

Jurrien StreutkerRik,
 
Hartelijk dank voor de leuke rijlessen! Ik heb veel geleerd tijdens deze lessen en ben van een gevaar op de weg gegroeid tot iemand die zich prima kan redden in het dagelijkse verkeer. Ik heb erg gelachen tijdens de lessen en ik vond het zelfs zo leuk dat ik na mijn eerste praktijkexamen ervoor koos om nog wat langer naast je in de auto te zitten... Door je rustige manier van lesgeven en je geduld heb ik mijn rijbewijs gehaald, nogmaals mijn dank hiervoor!
 
Boris van BruggenDag Rijschool Rik,
 
De aanhouder wint; dat kun je in mijn geval wel zeggen! Ik heb vaak genoeg gedacht: nu stop ik ermee…
Maar dankzij je rustige manier van instructie geven en je geduld is ook bij mij het kwartje uiteindelijk gevallen.
Da ge bedankt zeit da witte!
 
TanjaDag Rik,

We zijn natuurlijk erg blij dat Fleur in 1 keer is geslaagd! Inmiddels heeft ze haar rijbewijs opgehaald en is ze al meerdere keren op pad geweest - met ons en alleen - in onze auto's. Naar ons idee rijdt ze rustig en zelfverzekerd.
Nogmaals erg bedankt voor je geduld en inzet tijdens de lessen met Fleur!
Groet,
Carin en Rob VosRik staat garant voor een goede en gedegen rijopleiding. Hij zegt wat er van je verwacht wordt op een examen en elke les werk je daar samen naar toe. De lesopbouw is erg goed, ik heb afwisselende routes gereden en de communicatie was altijd plezierig en helder. Hierom heb ik dan ook mijn examen dan ook in één keer gehaald. Rik bedankt voor de fijne lessen!

Sebastiaan FromméIk zag in de krant een advertentie staan van Rijschool Rik en ik had het er al met mijn ouders overgehad dat ik rijlessen mocht. Rik kwam bij ons langs en legde alles uit van de eerste les tot het afhalen van je rijbewijs. Hierna begon ik met mijn introles. Het was een beetje de auto uitproberen en met de leuke rijschool-anekdotes kreeg ik al snel een veilig gevoel binnen de auto. Maar het bleef niet bij de intro les, en ik keek steeds uit naar de volgende rijles. Na een aantal lessen kwam Rik voor de rijles nog even bij ons thuis om even de tussenstand op te nemen, en door te nemen hoelang ik nog moest en opgegeven moment was het punt daar ik kon me rij examen aanvragen! Na het aanvragen van mijn examen heb ik met Rik nog de puntjes op de ''i'' gezet en dan was het zover. Ik stapte vanmorgen in de auto en we reden nog een laatste uurtje rond voor mijn examen begon en had ik nog even de kans om de laatste vragen door te nemen. Voordat ik het wist zit ik nu al weer thuis met mijn rijbewijs op zak! en bedank ik Rik voor leuke rijlessen.

Frans WellinkIk hoorde via via van het bestaan van Rijschool Rik. Dus heb ik een mailtje gestuurd dat ik wel geïnteresseerd was in het volgen van lessen.
Nou die zelfde avond al telefoon terug voor een proefles. Na kennismaking en uitleg over de volgorde van het ( Rijden In Stappen) de auto in.
Bij terugkomst al een veilig en vertrouwd gevoel bij deze goede instructeur. En hier zit ik nu trots met mijn rijbewijs. Rijschool Rik is gegarandeerd een motiverende rijschool die je het vertrouwen geeft dat het je gaat lukken! Veel dank Rik voor je leuke rijlessen!!

Kevin de JonghBij Rik in de auto heb ik een veilig gevoel. En dat is volgens mij essentieel om te kunnen leren.
Hij geeft je het vertrouwen dat je het kan of gaat kunnen, dat werkt motiverend.
Humor en rijschool-anekdotes krijg je er gratis bij.
Alles bij elkaar maakt het leuk om te leren rijden bij Rik.
CarolienRik, bedankt voor de heldere en duidelijke tips. Ik ga weer met vertrouwen de weg op.
Groeten Ina


Hoi Rik,
Leuke proefles gehad! Ik kijk uit naar de volgende lessen.
Groetjes Paul


- Rik Jelijs - T: 026-370 3512 / 06-2117 2552  E: info@rijschoolrik.nl